A prelucra un mesaj inseamna a raspunde unor stimuli senzoriali ce pot proveni din mediul inconjurator ( auz,miros,vaz,gust etc. ) si/sau factori interni ( foame,sete, instincte sexuale etc ). Capacitatea de a raspunde unora stfel de stimuli sunt datorati formei de organizare a materiei in sisteme si subsisteme.
Un corp material este format din substanta ce cuprinde aceleasi elemente chimice prezente atat la organismele vii cat si la cele de natura anorganica.Un corp sau corpuri materiale vii sau lipsite de viata, reprezinta fiecare in parte un sistem alcatuit la randul lui din subsisteme care in ansamblu au ca punct de referinta ORIGINEA ELEMENTELOR DIN UNIVERS, iar toate speciile vii reprezinta sisteme deschise ce au schimburi de energie cat si de substanta cu mediul.
Una din caracteristicile fiintelor vii o reprezinta alcatuirea lor din celule specializate ( subsisteme ), ca exemplu: celula receptoare, ce reprezinta un traducator biologic care transforma mesajul ( informatia ) purtata de excitant in mesaj, purtat de de influxul nervos.Concret,o informatie captata din mediul extern sau intern ( organism ) strabate subsisteme identice sau diferite, unite intr-un intreg ( CORP ) prin conexiuni si interactiuni reciproce.
Existenta unui sistem de referinta COMUN, (a tuturor elementelor organice si anorganice care este controlata de Mama Natura) se poate regasi in exemplul perioadei de circa 160 milioane de ani de prezenta pe Terra a dinozaurilor in a carei perioada a existat un echilibru intre Ei ca specie si intre Ei si celelalte specii din acel mediu.
Tinand cont de prapadul ce l-a facut specia umana in ultimii 200 de ani si de faptul ca noi ca specie am aparut acum doar circa 2-3 milioane de ani am tras urmatoarea concluzie:
Omul a facut o mare confuzie, intre gandirea rationala bazata pe interese de specie si prelucrarea informatiei ELABORATA de Mama Natura in armonie cu TOATE ELEMENTELE EI. Pentru a intelege diferenta radicala intre o gandire rationala limitata, specifica omului, si intre prelucrarea informatiei determinata de selectia naturala voi spune ca: omul a IGNORAT sau nu a stiut ca fiecare element ( particule elementare,atomi,molecule,celule,organe, organisme,stele,planete etc ) in parte si toate la un loc ( element, subsistem, sistem ) au o AMPRENTA INFORMATIONALA cu caracteristicile proprii fiecarei stari de TIMP in care se gaseste.
Conform unor adevaruri din fizica, precum: Tot ce exista obiectiv se numeste materie .Miscarea materiei are loc in spatiu si in timp. Orice schimbare care are loc in natura se numeste fenomen sau proces. Materia nu poate exista decat in miscare Etc. Pot spune ca fiecare specie si toate impreuna, au un "drum" ( miscare ) de parcurs intr-un continuu cvadridimensional numit spatiu-timp. Daca in oricare din aceste coordonate X,Y,Z, Timp, apare un dezechilibru prin nerespectarea AMPRENTEI DE ORIGINE a tuturor elementelor ( subsisteme,sisteme ) aceste coordonate vor modifica EVOLUTIA pe scara coordonatelor X, Y, Z, TIMP.


INAPOI INAINTE