Sigmund Freud a definit cele trei caracteristici fundamentale ale personalitatii. Precizarea care vreau sa o fac se refera la extinderea acestora in special animalelor vertebrate, unde este foarte vizibil comportamentul bazat pe cele trei caracteristici.
De exemplu, idul unui caine, il va indemna sa-si satisfaca foamea, egoul il va indemna sa manance,iar superegoul il va determina sa renunte la acea masa intrucat a fost dresat (educat) sa nu manance, decat in anumite conditii. Mai vreau sa mentionez ca omul, indiferent de nivelul cunostintelor (informatiilor) pe care le are la nivelul cortexului, acestea vor fi intodeauna raportate la instinctele primare pe care le are vizibil orice animal cu sistem nervos central (encefal) cum ar fi: teama, curiozitatea, furia, bucuria etc.
Eu cred ca personalitatea reprezinta oglindirea "materiala" a Spiritului,iar Spiritul cred ca este o entitate interdependenta a microcosmosului (subatomic) , ale carui mistere pot fi regasite si in perfectiunea matematica (constante) la nivel macrocosmic.

Spiritul (indiferent de specie) reprezinta o CONEXIUNE la nivel microcosmic cu "Puterea Cosmica" ; instinctele primare fiind canale ale acestei conexiuni.
Daca aceasta entitate este pur VIRTUALA cu o prezenta direct proportionala cu viata biologica ce o reprezinta
SAU
aceasta entitate exista si reprezinta o CONEXIUNE PERMANENTA a COSMOSULUI (non biologica) cu o capacitate proprie personalizata a Spiritului de a percepe senzorial la un potential nivel biologic : materia, spatiul si timpul, asta nu vom afla niciodata.

  Cert este ca:
  - la prima varianta ADIOS !
  - la a doua varianta I will be back

Daca vom incerca sa privim mai sus de aspectele fizice si problemele subiective ale vietii cotidiene,vom constata ca toate fiintele vii (toate speciile) sunt prizoniere intr-un spatiu infim (punct real) in Univers. Si absolut tot ce reprezinta viata pe Terra este creat pe baza legilor fizice si chimice adaptate acestei planete.
Privind dincolo de atmosfera terestra vom putea vedea cu ochiul liber circa 3000 de stele pe emisfera vizibila si daca luam in considerare si emisfera invizibila putem aprecia cam 6000 de stele.

Pentru a se putea orienta mai usor, astronomii au impartit bolta cereasca in 88 de constelatii.   S-au luat ca reper stelele cu o anumita stralucire si ale caror aspect se pastreaza intr-un interval mare de timp, unind cu linii imaginare aceste stele intre ele.Ex. de constelatii: Andromeda, Hydra, Lyra etc.  
Astronomia este o stiinta a realitatii fara nici o legatura cu diferitele forme de misticism (astrologia, ghicitul in carti, vrajitorii etc.).Trebuie retinut ca astrologia nu are nici o legatura cu aspectul stiintific al astronomiei ci este un mod speculativ al acesteia.

Ca substanta, astrologia foloseste de fapt un tipar primar universal atat individual cat si social al unui individ, care este relativ limitat (asemanator vocabularului). Urmand ca probabilitate si autosugestia receptorului sa incheie jocul.
INAPOI